با سلام به وبلاگ معلم كلاس ششم خوش آمديد؛ لطفاً با نظرات خود ما را ياري نمائيد؛ اميدوارم لذت ببريد و براي بهتر شدن وبلاگ نظر بدهيد؛ هنر درس خواندن
زیارت عاشورا

هنر درس خواندن واقعیتی است که نمی‌توان آن را انکار کرد. درس خواندن به عنوان یکی از ستون‌های اصلی یادگیری، اصول و راهکارهایی دارد که باید فراگرفته شود.  بدیهی است که درس خواندن با بعضی از شیوه‌هایی که اکنون بین دانش‌آموزان رایج است، بجز وقت تلف کردن، ثمره دیگری ندارد. آنها باید بدانند درس خواندن هنری است که ظرافت‌های خاص خود را دارد، در صورتی که این ظرافت‌ها به کار گرفته شود، موفقیت حتمی است.

یکی از مهم ترین این مهارت ها مربوط به استفاده از فضای کلاس درس است، بر این اساس:

مهارت گوش دادن: شما حرف ها و صداها را می شنوید، اما معنایش این نیست که آنها را درک می کنید. اگر بخواهید گوش بدهید، موضوع فرق می کند. هرچه بادقت تر گوش دهید، بیشتر موضوع را درک می کنید. به جرات می توان گفت که ناتوانی و ضعف در گوش دادن، علت بسیاری از مشکلات ارتباطی و یادگیری است.

مهارت پرسیدن: پرسش های شما نشان دهنده دقت، ظرافت، نکته سنجی و مهارت تان در یادگیری است. پس از سوال پرسیدن نترسید و بموقع و بجا سوال بپرسید.

مهارت یادداشت برداری: یادداشت برداری مهارتی است که به درک بهتر مطلب و تکمیل دانسته ها کمک می کند و با جزوه نویسی فرق دارد. درواقع یادداشت برداری یعنی انتخاب و ثبت نکات کلیدی و مهم.

مهارت خلاصه نویسی: خلاصه یک مرور از مطلبی است که خوانده اید. درواقع بیان مجددی است از نکات اصلی به زبان خود شما. یک خلاصه نه تنها باید شامل نکات اصلی باشد؛ بلکه باید بیان کننده روابط میان نکات اصلی هم باشد. خلاصه باید از انسجام برخوردار باشد، یعنی ارتباط منطقی بین جمله ها وجود داشته باشد و به زبان خود فرد نوشته شود.

عوامل فراگیری آسان

همیشه عوامل و شرایطی وجود دارد که یادگیری را آسان و برخی دیگر آن را مشکل و گاه غیرممکن می کند. به یقین برای شما مهم است که این عوامل را بشناسید:

برای آن که به نحو احسن بیاموزید، باید بدانید جزو کدام دسته از فراگیران هستید.

شما جزو بصری ها، سمعی ها یا لمسی ها هستید؟ 80درصد از انسان ها از دسته بصری ها هستند؛ یعنی زمانی که موردی را ببینند، بیشترین تاثیر را از آن می پذیرند. دسته سمعی ها زمانی که موردی را می شنوند، آن را بهتر به خاطر سپرده و موضوع آموزشی را با بلند خواندن و تکرار کردن یاد می گیرند. دسته لمسی ها هم آنچه را پیش از این نوشته اند، بهتر به خاطر می سپارند. واقعیت این است که بیشتر افراد مخلوطی از این گروه ها هستند و به همین علت هم بسیار مهم است که دریابید به کدام دسته متعلق هستید تا بتوانید بهترین روش ها را برای آموختن به کار گیرید.

نکته بسیار مهم دیگر آن است که انسان دریابد در چه مکانی بهترین یادگیری را دارد. برای بسیاری از افراد اتاق شخصی خودشان در کنار میز تحریر، روی صندلی یا در تختخواب، بهترین جا برای فراگیری است. برخی هم در کتابخانه یا حتی در یک جای شلوغ بهتر یاد می گیرند. باید دریابید چه نوع محیطی به طور موثر روی یادگیری شما تاثیر دارد.

از بالاترین میزان بازدهی خود استفاده کنید: یک عامل مهم دیگر که نباید به آن بی توجه باشید، کیفیت زمان است. زمان هایی وجود دارد که می توانیم بیشترین بازدهی را داشته باشیم و مقاطعی دیگر که طی آنها فقط می توانیم کارهای معمولی و روزمره را انجام دهیم. بنابراین سعی کنید درک کنید که آیا طی روز یا شب بهترین بازدهی را دارید یا در چه زمان هایی از روز یا شب بیشترین توانایی برای یادگیری در وجود شما نهفته است؟ سعی کنید کارهای دشوار را در زمان هایی که بالاترین میزان بازدهی را دارید، انجام دهید.

به سرمایه زمانی خود اهمیت دهید: کجا می توانیم بیاموزیم که چگونه با زمان مقتصدانه رفتار کنیم؟ این توانایی به همان اندازه مهم است که هنر هدایت انسان ها یا هنر سخنوری. توانایی استفاده درست از زمان تا اندازه زیادی در موفق شدن یا نشدن شما اثرگذار است، البته چگونگی رفتار با زمان را می توان آموخت. بنابراین مراقب باشید که هیچ کس زمان را از شما ندزدد. همیشه در اطراف ما افرادی وجود دارند که در هدردادن وقت دیگران قهار هستند. پس از سرمایه زمانی خود مراقبت کنید، زیرا زمانی که آن را هدر داده اید، به طور غیرقابل بازگشتی از دست شما رفته و وقت فقط طلانیست، بلکه زندگی است.

از احساسات تخریب کننده دوری کنید: سعی کنید احساس ترس را در خود تعادل بخشید. وحشت در انسان باعث ترشح هورمون های مکانیسم فرار و گریز می شود و بشدت توانایی یادگیری و تفکر را محدود می کند، همچنین احساسات مخرب دیگری مانند خشم، حسادت و نفرت نیز می تواند فرآیند یادگیری را مختل کند. سعی کنید از خودتان در برابر زمزمه های بازدارنده ای مانند این موضوع خیلی پیچیده است، مراقبت کنید.

گوش فرادادن را بیاموزید: یاد بگیرید به دقت گوش فرادهید. گوش دادن صحیح موهبتی است که فقط جذب اطلاعات غیرفعالانه نیست، بلکه بیشتر از آن نوعی فعالیت فکری فشرده است، در مقام یک شنونده آگاهانه تجربه می کنید که چگونه افق های دید و آگاهی و تجربه تان را گسترش دهید. مطمئن باشید گوش دادن درست در بیشتر مواقع، بیشتر از سخن گفتن برای شما سودآور است.


با سلام جهت استفاده از مطالب صلوات بر محمد و آل محمد بفرستيد و لطفاً لينك ما را در وبلاگ يا وبسايت خود قرار دهيد و به دوستان خود معرفي نماييد باتشكر - مديريت وبلاگ

معلم كلاس ششم

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : پنج شنبه 7 خرداد 1394برچسب:, | 22:20 | نویسنده : محمد ابراهيم پاشا |